Hi! Ik ben Kirsten.

En ik ben Eet Psychologie & Mindset Coach, afgestudeerd Forensisch Orthopedagoog, voedingsdeskundige & hormoonfactor trainer. Maar vooral ervaringsdeskundige. 

Ik weet hoe jij je voelt!

 Ik weet hoe het is als niemand begrijpt wat je doormaakt. Ik voelde me dagelijks eenzaam, onbegrepen, gefrustreerd en onzeker.  

Herken jij het verlangen om een normale relatie met voeding te ontwikkelen? Een gezonde kijk te hebben op de weegschaal, een positief zelfbeeld te hebben én vooral je vrijheid en plezier terug te hebben? 

Het is mijn missie om jou te helpen jouw relatie met voeding, de weegschaal en jezelf te transformeren – zodat jij optimaal kunt gaan genieten van je leven. Dat jij weer de dingen gaat doen waar je écht gelukkig van wordt. Leven op jouw eigen voorwaarden. Ik inspireer jou om weer de baas te zijn over je leven, je plezier én je vrijheid. 

  Voelt misschien als onmogelijk, ook voor mij leek dit ooit, een hele lange tijd zelfs, als iets onmogelijks… 

Mijn 24/7 obsessie

Opgroeiend met een moeder met een Borderline Persoonlijkheidsstoornis ontwikkelde ik op zeer jonge leeftijd al een ongezonde relatie met eten. Ik had altijd honger en was bijna nooit verzadigd. Wanneer ik tussen de middag bij vriendinnetjes thuis ging eten, kon mijn geluk niet op! Ik vond het zo fijn; ik kon wel voor altijd doorgaan met eten. Emoties waren niet meer meerdere dingen, maar één ding: eten.

Eten stond gelijk aan gezelligheid, liefde, aandacht, angst & verdriet.

Ik werd ouder en kwam terecht in de ‘fitgirls hype’. De ongezonde relatie die ik al had met eten groeide verder uit in Anorexia Nervosa. Het eten dat ik at, was inmiddels minimaal en ik bewoog extreem veel. Leuke dingen deed ik bijna niet meer, want dat was makkelijker dan het eten tijdens die momenten te moeten weerstaan. 

Toch ontmoette ik de liefde van mijn leven en je gelooft het niet; zijn vader is kok. Ik kreeg de lekkerste dingen voorgeschoteld die ik jarenlang niet had gegeten en eigenlijk ook niet mocht eten van mijzelf. Maar mijn eetlust werd onweerstaanbaar. De ene dag at ik bijna niks en de andere dag at ik alles wat ik kon krijgen.

Dag en nacht, uur na uur, seconde na seconde… Mijn leven bestond alleen nog maar uit denken aan eten, eten maken, eten consumeren, eetbuien en eten compenseren.

Doodvermoeiend

Waarom lukt het mij nou niet? Wat ben ik een loser!

Mijn lichaam was op en ik zocht hulp. Heel veel hulp! Zo kreeg ik tweedelijns psychotherapie. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn therapeut zei: “Ach, ook ik maak me weleens druk over of ik nou één, twee of het hele pak koekjes zal opeten. Iedereen heeft dat hoor, maak je niet druk.”Daar ging ik weer, na een uur ‘therapie’(dat ik strategisch in de ochtend had gepland, zodat ik eerst ruim vijftien km heen kon fietsen en dan vijftien km weer terug). Doodmoe en uitgehongerd fietste ik dan naar huis; eenzaam en onbegrepen.

“Dit kon toch niet normaal zijn?!”

Als beloning gunde ik mijzelf een halve eiwitreep. Maar vaak was ik zo hongerig dat ik het niet bij de helft kon laten en werd het een hele reep. Vervolgens was ik boos op mezelf. Hoe had ik mezelf wéér kunnen laten gaan? Kon ik nou nooit eens gewoon maat houden? Ik had toch dat doel? Ik wilde en zou toch afvallen?! Ik ben veel te dik! Waarom kon ik dan niet gedisciplineerd mijn voedingsplan volgen zoals al die meiden op social media dat wél konden? Ik voelde mij zwak, heel zwak, en een dikke vette LOSER. Dus moest ik van mezelf nog minder eten en nog meer bewegen. 

Het roer moest om…

Alle energie die ik stopte in de obsessie met eten, sporten en de weegschaal, verplaatste ik naar herstel én zo goed mogelijk voor mezelf zorgen.

Op zoek naar de juiste hulp…

Nadat ik jarenlang, keer op keer, bij diverse hulpverleners niet kon vinden waar ik naar op zoek was (maar er wel van overtuigd was dat ik mijn eetstoornis de baas kon worden) ging ik op zoek naar mijn eigen werkende methode. 

Ik bundelde de lessen vanuit boeken die ik las, podcasts die ik luisterde, de lessen die ik op school had geleerd als Forensisch Orthopedagoog, seminars die ik bezocht en ging hier iedere dag mee aan de slag. Elke dag weer. En nu, na jaren vechten, vallen, opstaan, lachen, huilen en wat soms voelde als overleven, kan ik zeggen dat mijn leven inmiddels niet meer draait om eten. Of om mijn gewicht, calorieën, restricties, eetbuien, obsessieve gedachtes, de weegschaal of mijn eetstoornis. 

“Ik voel mij krachtiger dan ooit!”

In al die jaren, door het vallen en opstaan, de twee stappen vooruit en één stap achteruit, leerde ik wat wel en wat niet werkte. En waar de kracht van herstel zich bevindt. Hierdoor heb ik nu de rust en de ruimte in mijn hoofd voor de dingen die ik écht belangrijk vind, waar ik écht gelukkig van word. En nu help ik vrouwen, net zoals jij, om de baas te worden over hun eetgedrag, plezier en vrijheid. Zodat je kunt zijn wie je écht bent! Dan gun ik iedereen! 

Het is écht mogelijk!

Dat het mogelijk is daar ben ik niet alleen zelf een voorbeeld van, maar ook mijn klanten zijn een voorbeeld dat het écht mogelijk is. Met mijn kennis en ervaring creëer ik voor jou een veilige omgeving waarin jij kan en mag groeien.

Als coach help ik jou weer te leren luisteren naar je lichaam en jezelf en je lichaam weer te vertrouwen. Laat je weer leiden door je intuïtie zodat jij voor altijd de baas blijft over jouw leven! Het voelt als mijn missie deze reis samen met jou te doorlopen. 

Succes is…

Het resultaat van verlangen, geloof, overtuiging, en het toepassen van de juiste strategie!

Wil jij ook kunnen zeggen dat je bevrijd bent van je ongezonde relatie met eten, de weegschaal & jezelf?